Google Play se v Česku rozšiřuje o hudbu

úterý, 01. října 2013, 08:01 Aktuality MediaGuru

Multimediální platforma Google Play se v České republice rozšiřuje o hudební obsah. Služba umožní uživatelům přístup k milionům písní od světových i českých interpretů a hudebních vydavatelství, a to za 149 Kč měsíčně. Stejně tak mají možnost v rámci služby uložit až 20 000 vlastních skladeb online a mít k nim přístup ze svých mobilních zařízení. Neomezený přístup k hudbě si mohou uživatelé předplatit prostřednictvím služby Hudba Google Play Naplno, kterou mohou první měsíc vyzkoušet zcela zdarma.

Česká republika je jednou ze sedmi zemí, kde dnes Google startuje plnohodnotnou službu Hudba Google Play.

Na licenčních podmínkách pro zpřístupnění služby spolupracoval český Google s místním Ochranným svazem autorským. Roman Strejček, předseda představenstva OSA, k tomu dodává: „Velice mě těší, že jsme jako vůbec první kolektivní správce ve střední a východní Evropě dosáhli dohody se společností Google na licenčních podmínkách pro spuštění globální internetové hudební služby Google Play.“

Součástí nabídky je i téměř kompletní česká hudební produkce různých žánrů od známých i méně známých interpretů včetně kapely Lucie, Tomáše Kluse nebo Lucie Bílé. V rámci Hudby Google Play uživatelé najdou alba a skladby téměř 50 hudebních vydavatelství včetně lokálních jako EMI, Championship Music, Sony Music, Supraphon a Universal Music.

-mav-