Praha zváží právní spor s televizí National Geographic

úterý, 08. října 2013, 16:32 Aktuality MediaGuru

Praha zváží možnost občanskoprávního sporu se společností National Geographic kvůli reportáži o zločinnosti v Praze. Na tiskové konferenci to dnes ČTK řekl radní Lukáš Manhart. Reportáž, kterou televize odvysílala loni v prosinci, je podle něj manipulativní a poškozuje dobré jméno Prahy. Podle deníku Právo v dokumentu, který upozorňuje na kriminalitu v hlavním městě, vystupují místo skutečných podvodníků najatí herci.

„Nyní se s tím seznamuji. Vše nasvědčuje tomu, že pověst a jméno Prahy bylo dokumentem poškozeno,“ řekl Manhart. „Hlavní město Praha bude zvažovat příslušné právní kroky, napadají mě zejména občanskoprávní,“ dodal. Konkrétní závěry chce vedení metropole připravit v nejbližší době po konzultaci s právníky.

Televizní kanál National Geographic se na Prahu zaměřil v pořadu Město podvodů. Dokument ukazuje několik situací okradení turistů v centru Prahy, například v erotickém klubu bez poskytnutí jakýchkoli služeb, podvodným taxikářem nebo falešnými drogami. Podle Práva pražští kriminalisté zjistili, že dokument byl natočen s najatými figuranty v dávno zavřeném klubu nebo s taxislužbou, která je několik let v likvidaci.

-čtk-