Provozovatel Rádia 1 má jediného vlastníka

pátek, 18. října 2013, 17:46 Aktuality MediaGuru

Jediným vlastníkem Agentury TRS, která provozuje pražské Rádio 1, se stala společnost Radio United Broadcasting podnikatele Ivana Zacha. Desetinový podíl na firmu převedla někdejší jednatelka a ředitelka stanice Lenka Wienerová. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Podle nedávných informací portálu radiotv.cz by se Rádio 1 mělo po převedení podílu dočkat fúze s mateřskou skupinou Radio United. Ta v minulých měsících začlenila servisní a provozní společnosti několika stanic, do skupiny tak spadají například všechny regionální stanice značky Kiss, rockové Radio Beat, Country radio, pražské hip-hopové Radio Spin, dechovkové Rádio Orchidej z Brna a regionální stanice Radio Jizera Mladá Boleslav.

Vlastnickou změnu RRTV na svém posledním zasedání schválila pro licenci, kterou rádiu udělila v roce 2001 a jež má vypršet na konci roku 2015.

Rádio 1 vzniklo na jaře roku 1991. Jeho počátky ještě z roku 1990 jsou spojeny s několikadenním pirátským vysíláním rozhlasové stanice Stalin z podzemí bývalého Stalinova pomníku v Praze na Letné.

-čtk-