APRA nesouhlasí s tvrzením Komerse o PR

pátek, 08. listopadu 2013, 13:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Asociace Public Relations Agentur (APRA) nesouhlasí s názorem redaktora ČT Adama Komerse, že propojení státní správy, samosprávy či veřejné služby s PR agenturami by mělo být  nebezpečné a nepřípustné. APRA to uvedla ve svém stanovisku, které v reakci na čtvrteční vyjádření Adama Komerse poskytla.

Adam Komers se v závěru zdůvodnění své rezignace, jejíž znění přinesl server lidovky.cz a ve které uvedl, že text redaktora ČT Michala Kubala ve čtvrtečním vydání HN dorazil do redakce z emailové schránky PR agentury Bison & Rose, vyjádřil proti spolupráci média veřejné služby s PR agenturami. „Protože propojení zpravodajství televize veřejné služby s PR agenturami považuji za nebezpečné a tudíž nepřípustné úplně stejně jako manipulace s informacemi a přikrašlování skutečností ve prospěch kohokoli, na protest proti těmto nepřijatelným praktikám, se kterými tento manažerský systém evidentně pracuje, jsem se rozhodl s okamžitou platností rezignovat na funkci zástupce šéfredaktora Redakce zpravodajství ČT,“ napsal Komers.

Profesní sdružení APRA jeho názoru oponuje. „Ve vyspělých státech je zcela standardní, že orgány státní správy, samosprávy a veřejné služby najímají PR agentury právě za účelem konzultace a práci s informacemi. Zlepšení komunikace a přenosu informací orgánů státní správy a samosprávy je nesporně v zájmu široké veřejnosti. Protest proti údajně nepřijatelným praktikám spolupráce státní správy, samosprávy a veřejné služby s PR agenturami pouze dokazuje hlubokou neznalost širšího kontextu profesionálního komunikačního trhu, na kterém se podílí jak PR agentury tak i jejich klienti,“ říká APRA jménem výkonné ředitelky Barbory Bělíkové.

-mav-