Avon uvádí kampaň „Nenechte si ubližovat“

čtvrtek, 28. listopadu 2013, 11:43 Aktuality, Marketing MediaGuru

Avon společně se společností Krav Maga Global uvádí kampaň „Nenechte si ubližovat“, kterou chce upozornit na problémy spojené s domácím násilím. Součástí kampaně jsou krátké filmy, internetový portál, Mapa pomoci a praktické semináře.

„Avon je společnost pro ženy, kterým chce poskytovat nejen krásu, ale i chránit jejich zdraví a práva. Proto se naše společnosti podílí na boji proti rakovině prsu a proti domácímu násilí,“ řekl Patrik Šilhavý, PR specialista společnosti Avon.

Kampaň byla spuštěna v pondělí 25. listopadu u příležitosti Mezinárodního dne za odstranění násilí na ženách, kdy bylo na YouTube a Facebooku zveřejněno první krátké video s názvem Sexuální útok. Do února 2014 budou následně postupně zveřejněny další čtyři epizody (Domácí násilí, Stalking, První rande a Násilí na dětech). Kampaň doplní upoutávka ve všech multikinech sítě CineStar.

Do natáčení spotů se zapojila modelka Daniela Peštová, ambasadorka projektu Avon proti domácímu násilí, a herečky Aneta Krejčíková a Patricie Solaříková. Režie se ujal Radek Karko.

Epizody budou postupně zveřejňovány také na webových stránkách NenechteSiUbližovat.cz, které obsahují informace o bezpečném chování, právní minimum a také Mapu pomoci s integrovaným seznamem kontaktů, kde je možné vyhledat kontakty na neziskové organizace, konzultační střediska a policii v místě bydliště.

Součástí kampaně jsou i praktické semináře pro ženy, které proběhnou v několika českých městech v prvních polovině března.

V boji proti domácímu násilí se Avon angažuje v České republice již od roku 2008. Peníze, které věnuje organizacím pomáhajícím ženám v nesnázích, pocházejí z prodeje speciálních předmětů s modrou stužkou. Tímto způsobem podporuje Avon azylový dům Acorus či organizaci proFem, jež poskytuje bezplatnou právní pomoc a organizuje workshopy na středních školách.

-kch-