CSFD spoluvytváří filmy, kampaň přesáhne 10 mil.Kč

neděle, 10. listopadu 2013, 13:06 Aktuality MediaGuru

Producenti filmu Ondřeje Sokola Krásno a Jana Hřebejka Zakázané uvolnění podepsali dohodu s CSFD.cz. Oba filmy budou mít premiéru v první polovině příštího roku. Největší filmová databáze v ČR, portál CSFD.cz se stal nejen mediálním partnerem, ale také koproducentem filmu.

Kampaň k filmům má být na české poměry revoluční, její hodnota přesáhne 10 mil. korun. Marketingový rozpočet filmu Krásno přestavuje až 12 mil. Kč. Návštěvnost serveru CSFD.cz dosahuje cca 1,54 milionu měsíčně (zdroj: NetMonitor, září 2013). „Využití marketingového potenciálu CSFD.cz na podporu zajímavých žánrových českých filmu bylo jen otázkou času. S tituly jako Krásno a Zakázané uvolnění se dočká zamýšleného naplnění," myslí si Martin Pomothy, majitel a šéf portálu CSFD.cz.

„Pro nás je tato spolupráce výhra. Martin Pomothy je dle mého názoru šedá eminence českého filmu. Jsem rád, že jsme se nakonec dohodli na efektivním způsobu spolupráce na našich filmech. Myslím, že takový typ marketingu ještě český film neměl. Na CSFD.cz je kompletní naše cílovka – tj. filmoví fandové a ti, co chodí do kina,” říká Vojtěch Frič, producent ze společnosti love.FRAME.

Spolupráce obou firem začala už na prvním filmovém crowdfoundingovém projektu v ČR krasno.csfd.cz. Stránky navštívilo 200.000 lidí. „Po uvedení filmu v kinech připravujeme s CSFD.cz také speciální možnost získat legální digitální licenci ke zhlédnutí našich filmů,” dodal producent Frič.

-mav-