Forum Media: Firemní obsah válcuje PR

pondělí, 04. listopadu 2013, 10:51 Aktuality MediaGuru

Na chystané konferenci Forum Media proběhne i několik kratších přednáškových bloků na téma firemního obsahu. Firemní časopisy zažívají už několik let svůj boom. Podle společnosti Boomerang Publishing spotřeba firemního obsahu vzrůstá. Noviny a časopisy tak mají často konkurenci i v tomto segmentu.

Společnost Boomerang Publishing na konferenci poradí, jak vytvářet obsah, který má firmě přinést nové zákazníky, zlepšit vnímání značky a vydělat peníze. Pomůže i s výběrem obsahu pro firemní časopisy, newslettery, weby, sociální sítě i pro moderní zařízení.

„Růst významu content marketingu je trendem, který trvá už několik let. B2B firmy se proto snaží víc profilovat právě pomocí obsahu, o který se jejich klienti zajímají. Firemní časopis je ale také silným nástrojem pro budování značky, zvlášť pro velké firmy,“ uvedl Jan Šmikmátor, PR director, Marco BBN Czech Republic. Firemní časopisy jsou podle něj jedním z kanálů, který ve společnosti doporučují pro komunikaci B2B klientům.

Podle Julie Hutchisonové, vedoucí content marketingu ve skupině FMG, je obsahdruhým nejrychleji rostoucím oborem marketingové komunikace. „Sedm z deseti nejčtenějších britských časopisů jsou časopisy firemní. Trh firemního obsahu už je nyní větší než trh public relations,“ tvrdí. Hutchisonová dříve pracovala se značkami Audi, John Lewis, RBS, Boden, Bang & Olufsen a Standard Life, poskytovala jim konzultační servis v oblasti content marketingu. Předtím pracovala například i jako head of new business v mediální agentuře Starcom. Na Foru Media Hutchisonová sdělí, jak budují svoje obsahové strategie britští lídři, a seznámí tak publikum s integrovaným firemním obsahem v praxi.

Obchodní a marketingový ředitel vydavatelství Boomerang Publishing Martin Vymětal představí naopak trendy a nejzásadnější čísla českého trhu. Bude se zamýšlet nad možností, že firemní média ohrozí ta komerční, a podívá se na důvody, proč dnes značky chtějí komunikovat se čtenářem přímo.

Jeho kolega Marek Slezák na konferenci představí contentmarketingový časopis od společnosti Vodafone, který získal řadu odborných ocenění a je tak inspirací pro český trh. „ČiliChili dosahuje 50 tisíc reálných návštěvníků na webu denně,“ uvedl Slezák.

Další informace o letošním ročníku Forum Media najdete zde.