Magazín Bel Mondo nebude pokračovat

středa, 06. listopadu 2013, 18:49 Tisk MediaGuru

Economia nebude v příštím roce pokračovat ve vydávání magazínu Bel Mondo.

Magazín Bel Mondo, který Economia pod hlavičkou týdeníku Respekt, poprvé uvedla loni v listopadu, nebude v příštím roce pokračovat. V aktuálním vydání, které vychází ve čtvrtek 7. listopadu, to oznámila šéfredaktora Bára Procházková. Předplatitelé dnes také obdrželi dopis s informací o ukončení vydávání magazínu.

Konec Bel Monda naznačil už před několika týdny místopředseda představenstva Economie Kamil Čermák. Řekl, že Economie se chce koncentrovat především na své stěžejní značky a že bude přihlížet k efektivitě jednotlivých titulů.

„Vydavatelství Economia se rozhodlo náš časopis dál nevydávat, protože se chce v budoucnu soustředit na své dlouhodobě zavedené tituly," vysvětluje šéfredaktorka Procházková.

Prodaný náklad magazínu není auditován ABC ČR a nejsou ani dostupná data o jeho čtenosti. Odhadovaný prodaný náklad je na úrovni kolem 10 tisíc kusů.

Economia v těchto dnech prochází transformací, která by měla vyústit v lepší výsledky hospodaření. Optimalizace probíhá na nákladové stránce, kde má Economii a Centrum Holdings opustit do konce roku více než 100 zaměstnanců, z toho většina z Economie (cca 80).

Na výnosové straně se chce Economia do budoucna soustředit na monetizaci obsahu. Stavět chce na prodeji prémiového obsahu včetně online, a to jak čtenářům a uživatelům, tak inzerentům. To si vyžádá zpoplatnění části obsahu zejména na iHned.cz.

-mav-