Rewe v Německu zkouší nový gastro koncept

pondělí, 18. listopadu 2013, 12:47 Aktuality, Marketing MediaGuru

Maloobchodní řetězce do budoucna musí zákazníkovi nabídnout více než jen slevové akce. Toho názoru je i generální ředitel skupiny Rewe Alain Caparros, který pro německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung sdělil, že hodlá přejít k radikální transformaci, která by měla zákazníkům přinést nové zážitky z nakupování.

Do transformace hodlá Caparros investovat 1,5 miliardy eur, za něž by se mělo na tři tisíce poboček po celé Evropě. Nové pobočky by se tak měly sloužit nejen pro nakupování, ale k setkávání a popovídání si nad šálkem kávy. Supermarkety se ve vizi Alaina Caparrose blíží směsi bistra a tržnice.

V souvislosti s tím Rewe v Německu testuje svůj nový gastronomický koncept Made by Rewe – v Kolíně nad Rýnem tak mohou zákazníci na dvou místech okusit čerstvé saláty, sendviče, polévky či těstoviny.

Made by Rewe

Novinkou je také produktová řada Smart People – Ready to Cook. V jednom balení nalezne zákazník všechny ingredience s receptem pro přípravu jednoduchého jídla. Cílem novinky je především zbytečně neplýtvat, ingredience jsou přesně naváženy na počet porcí a i obal je vyroben z recyklovatelného plastu.


Spolu s tím odpovídá Rewe i na dobu technologickou: spustilo on-line zásilkovou službu, od listopadu umožňuje platby přes mobilní telefony. Dále také neustále rozšiřuje své portfolio: po cestovním ruchu v září přibyl po koupi menšinového podílu ve společnosti Home24 také obchod s nábytkem. „Koupě podílu v Home 24 je pro nás fantastickou příležitostí, jak získat nové zkušenosti v online prodeji, jak se učit od těch nejlepších a rozšířit svou síť na scéně e-commerce,“ uvedl v tiskové zprávě společnosti Lionel Souque, jenž je v Rewe zodpovědný za e-commerce.

Zdroj: Frankfurter Allgemeine ZeitungWUW.de

-kch-