Servisní Lagardere v mírné ztrátě, celá skupina v zisku

pondělí, 11. listopadu 2013, 17:53 Aktuality, Rádio MediaGuru

Mediální společnost Lagardere Active ČR, která v tuzemsku provozuje rozhlasové stanice Frekvence 1, Evropa 2 nebo Bonton, loni vykázala ztrátu 104.000 korun po zisku 235.000 v předchozím roce. Výnosy z běžné činnosti mírně klesly na 158,2 milionu korun. Vyplývá to informací zveřejněných ve Sbírce listin.

Jde však pouze o výsledek servisní společnosti Lagardere Active, nikoli všech firem patřících do této skupiny. Celá skupina Lagardère Active ČR, zahrnující několik společností pohybujících se na rádiovém trhu, vydělala 70 milionů Kč před zdaněním a 58 milionů Kč po zdanění, informoval Miroslav Šimánek, finanční a provozní ředitel  skupiny Lagardère Active ČR.

„Vzhledem k trvale klesajícímu reklamnímu trhu jsou naše hospodářské výsledky velmi dobré a to i z pohledu ziskové marže, která je i díky vysoké hospodárnosti  nadprůměrná v porovnání s konkurencí,“ uvedl Šimánek.

Spoluzakladatelem skupiny Lagardère Active ČR je současný prezident firmy Michel Fleischmann. Skupina vznikla v roce 1991, kdy spustila první ze svých rádií Evropu 2. Součástí skupiny je také produkční divize NO LIMITS a mediální zastupitelství Regie Radio Music (RRM). Ta měla v loňském roce tržby za prodej vlastních výrobků a služeb 576,5 milionu korun, proti předloňským 645 milionům. Zisk mírně klesl na šest milionů korun.

Do skupiny Lagardere patří mj. společnosti provozující rádia Evropa 2 a Frekvence 1. Evropa 2 v loňském roce dokonce zvýšila zisk, Frekvence 1 skončila v mírné ztrátě.

Od letošního roku Lagardere prostřednictvím společnosti BBC Radiocom provozuje rozhlasovou stanici BBC. Stanice mluveného slova se letos několikrát dostala do hledáčku rady pro rozhlasové vysílání, a to kvůli údajnému neplnění licenčních podmínek. Firma požádala o jejich změnu.

-čtk-, -mav-