ČT zahájí vánoční vysílání, uvede pohádky i komedie

čtvrtek, 19. prosince 2013, 09:14 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize ve čtvrtek zahájí vánoční programové schéma, které potrvá do prvního lednového víkendu. Přinese mimo jiné pohádky pro děti, včetně dvou svátečních premiér, filmové komedie a další vánoční pořady. Na dnešní večer na ČT1 nachystala pohádkový příběh Císař a tambor z roku 1998. Vánoční program připravují i ostatní televize.

K hlavním okamžikům vánočního vysílání podle ČT budou patřit premiérové pohádky Duch nad Zlato s Jiřinou Bohdalovou a Viktorem Preissem, kterou ČT1 uvede na Štědrý den, a o den později romantická pohádka o lásce Sněžný drak. Z novinek mimo pohádkovou tvorbu televize připravuje například první díly série filmových povídek podle významných domácích spisovatelů Škoda lásky.

Vánoce ve znamení pohádek plánuje i Nova, která na sváteční dny podobně nachystala známé pohádkové příběhy i tradiční filmy. Na Štědrý den nabídne například oblíbeného Shreka, československou pohádku Nebojsa, Šíleně smutnou princeznu a Tři oříšky pro Popelku. Další dny odvysílá pohádky jako Princ a večernice, S čerty nejsou žerty a chybět nebude ani Mrazík.
Prima nabídne například animované pohádky jako štědrovečerní disneyovský snímek Na vlásku, nebo pohádky Garfield, Ratatouille, Doba ledová či Zvonilka a velká záchranná výprava. Doplní je romantické snímky Láska nebeská nebo Notting Hill. Na Štědrý večer hlavní kanál Primy nachystal filmovou klasiku Sám doma.

Televize Barrandov na Štědrý den uvede hodinový pořad Vánoce s Ivetou 2013. Následovat budou Hrátky s čertem a speciální vydání pořadu Kurňa, co to je?

Velké televize připomenou vánoční tradice i na svých ostatních programech. Poslední den roku pak ČT spolu se Slovenskou televizí uspořádá společnou silvestrovskou show. Zábavní pořad připravila také Nova, která uvede několikahodinový Silvestr 2013. Prima zařadí Česko Slovensko má Silvestra a speciální edice pořadů Partička a QI. Vlastní show Barrandovský Silvestr připravila i TV Barrandov.

-čtk-