Deník Právo zvyšuje prodejní cenu o korunu

úterý, 31. prosince 2013, 18:16 Aktuality, Tisk MediaGuru

Deník Právo od Nového roku o korunu podraží. Ve všedních dnech bude ve stáncích nově za 17 korun. Důvodem jsou rostoucí ceny papíru způsobené oslabením kurzu koruny v důsledku intervencí České národní banky, uvedla v dnešním vydání redakce Práva. Ostatní celostátní deníky zvýšení cen od ledna neplánují.

Ceny papíru, které se obchodují v eurech, se v nejbližší době nepromítnou do titulů společnosti Mafra, které vydává deníky Dnes a Lidové noviny. „Čtenářů si vážíme a chceme si je zachovat i když cena roste," řekl předseda představenstva vydavatelství Štěpán Košík.

Podobně se k případnému zdražování vyjádřili vydavatelé Hospodářských novin a deníku E15, který kombinuje bezplatnou a placenou distribuci. Zatímco ceny Hospodářských novin patří k nejvyšším a ve volném prodeji se prodávají za 25 korun, E15 patří k opačnému cenovému spektru a je ve volném prodeji nabízena za deset korun. Zdražovat v nejbližší době neplánuje ani vydavatelství Ringier Axel Springer vydávající bulvární deníky Blesk a Aha!.

Deník Právo vydává společnost Borgis, která rovněž dodává zpravodajský obsah pro internetové portály Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz. Vloni Borgisu klesly tržby z prodeje výrobků a služeb na 701,9 milionu korun po předloňských 721,3 milionu a zároveň vydavatelství snížilo ztrátu na 9,97 milionu po předchozím propadu 12,6 milionu korun.

-čtk-