Economia loni prohloubila ztrátu na 54 mil. korun

středa, 11. prosince 2013, 13:19 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Economia podnikatele Zdeňka Bakaly loni kvůli poklesu inzertních příjmů a odpisu vykázalo ztrátu 54 milionů korun. Meziročně je to víc než dvojnásobek, v roce 2011 byla firma ve ztrátě 21,2 milionu korun. Tržby společnosti klesly zhruba o desetinu na necelých 617 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy uložené ve Sbírce listin.

Prohloubení ztráty výroční zpráva spojuje se snížením příjmů z inzerce „z důvodu přetrvávající hospodářské krize v odvětví" a také s odpisem oceňovacího rozdílu ve výši 26 milionů korun, který vznikl při fúzi.

Z výroční zprávy dál plyne, že letos v únoru představenstvo Economie schválilo plán fúze s firmou Respekt Publishing, která vydává týdeník Respekt. V dubnu pak Economia prodala skupině Agrofert podnikatele Andreje Babiše vydavatelství Ecopress, které na Slovensku vydává Hospodárske noviny a další odborné tituly. V dubnu také Economia koupila internetovou firmu Centrum Holdings, v červnu fúzi schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

-čtk-