Newton podpořil program na přepis řeči virální kampaní

úterý, 10. prosince 2013, 12:19 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost Newton Technologies představila nový software na automatický přepis řeči Newton Dictate 4, který umožňuje diktovat přímo do jakéhokoli programu, převést zvukové nahrávky do textu či upravovat text hlasem.

Program Newton Dictate je na trhu ve třech variantách: Newton Dictate 4 Business je určen pro potřeby redakcí, Newton Dictate 4 Professional pro účely administrativy a státní správy a Newton Dictate 4 Start, cílicí  na studenty.

Zejména poslední z produktů podpořila v prosinci několikafázová kampaň s názvem „Pes a média sežerou všechno“. První fáze proběhla v listopadu na Karlově mostě, kde si kdosi vydělával na psovi, jenž na počítači psal slova na přání kolemjdoucích. Už tam bylo však odhaleno, že pes žádná slova nepíše. Kolemjdoucí Michal Štípský celou aktivitu „náhodou“ natočil a pod smyšlenou internetovou identitou video rozeslal do redakcí pod titulkem „Pes, který umí psát na počítači – bacha, je to PODVOD“. Kuriozita, i s tím, že se jednalo o podvod, se dostala na stránky některých českých deníků, online serverů či do rádií. Video také vyhrálo první cenu v Diváckých zprávách na Primě.

Další fáze kampaně spočívalo v produktovém PR, která odhalila pozadí kampaně se slogane „Pes Newton psát, co mu diktujete, opravdu neumí. Newton software to dokáže.“

Pod kampaní je podepsána agentura McCann.

-kch-