Placený online The Sun má už 100 tis. předplatitelů

sobota, 07. prosince 2013, 09:07 Aktuality, Tisk MediaGuru

Více než 100.000 předplatitelů prozatím získala digitální verze nejoblíbenějšího britského bulváru The Sun. Oznámil to vydavatel listu, společnost News UK. List začal svůj internetový obsah zpoplatňovat před čtyřmi měsíci.

The Sun vlastní mediální magnát Rupert Murdoch. Ke zpoplatnění obsahu už přistoupily i další jeho britské tituly The Times a The Sunday Times. Vydavatel listu označil prozatímní výsledek za dobrý start, přestože si uvědomuje, že jde teprve o první čísla.

Společnost News UK uvedla, že elektronická verze listu The Sun měla v listopadu 101.779 předplatitelů. Předplatné stojí dvě libry týdně (65 Kč). Dalších zhruba 15.600 lidí se na zpoplatněné články na internetu dostalo díky kódům v tištěné verzi.

Pokud jde o tištěnou i elektronickou verzi listu, denní prodej činí průměrně 2,2 milionu. To je podle agentury Reuters zhruba o 6,5 procenta méně než před rokem, nicméně je to zlepšení oproti poklesu o 11 procent v prvním pololetí.

Vydavatelé periodik se potýkají s klesajícím nákladem tištěných médií a tvrdými podmínkami v oblasti reklamy. Od zpoplatnění elektronického obsahu si slibují další příjmy. The Sun je v Británii prvním populárním bulvárem, který zpoplatnil veškerý svůj obsah na internetu.

-čtk-