Aktuálně: Ringier má na Blesk plyn využít EPH

úterý, 07. ledna 2014, 15:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ bude zřejmě spolupracovat na dodávkách plynu s firmou EP Energy Trading, která patřící do skupiny EPH podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče. Původně mělo vydavatelství plyn dodávat ve spolupráci s ČEZ. Ke změně došlo poté, co Ringier koupili právě Křetínský s Tkáčem. Informuje o tom server Aktuálně.cz.
Spolupráce Ringieru a skupiny ČEZ měla být dnes představena na tiskové konferenci, která se ale nekonala.

Podle odborníků je výměna partnera v projektu logická. Dodávat zákazníkům lacinou energii nebude prý problém, protože do portfolia EPH patří také obchodování na trhu, firma má i zázemí vlastních zdrojů.

Mluvčí EPH Daniel Častvaj ale zatím informaci o spolupráci s Ringierem nepotvrdil, o změně prý nebyl informován ani ČEZ. „Společnost Ringier Axel Springer nám oznámila odložení tiskové konference ke spuštění služby. My jsme i nadále připraveni být partnerem pro Blesk plyn," sdělil serveru mluvčí ČEZ Jan Pavlů.

Ringier v Česku provozuje například virtuálního operátora Blesk Mobil. Jeho mateřská společnost pak pod názvem Bild Energie dodává plyn zákazníkům v Německu.

-čtk-