Olympijskou kampaň spustila také skupina ČEZ

pátek, 24. ledna 2014, 10:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Skupina ČEZ, jež je generálním partnerem Českého olympijského týmu a nově také České paralympijského týmu, spustila u příležitosti nadcházející zimní olympiády v Soči svou olympijskou kampaň se sloganem „Vaše energie dokáže úžasné věci, naše tomu ráda pomáhá“. Na rozdíl od předešlých kampaní, v nichž vystupovali přední čeští sportovci, si v té nynější zahráli běžní lidé, kteří svou energii dávají do pohybu. Kampaň tak navazuje na nový komunikační koncept ČEZu se sloganem „Naše energie je až na druhém místě. Protože na prvním je ta vaše.“

Kampaň poběží do konce února v televizi, tisku, rádiu, OOH, kině a na internetu. V televizi jsou již od 20. ledna k vidění televizní spoty, v době olympijských her je doplní sponzoringové spoty ke sportovním přenosům a ČEZ Point studio s Jaromírem Bosákem na České televizi.

Reklamní spoty se skládají z minipříběhů lidí, kteří se rozhodnou užít si sport po svém a dokázat něco nevšedního. Cílem je ukázat, že olympiáda není jen o sledování zápasů a fandění, ale je svátkem a inspirací pro všechny milovníky sportu.

Na internetu ČEZ komunikuje prostřednictvím bannerů, na stránce www.spolecnaenergie.cz je doplňuje soutěž o ceny ze speciální olympijské kolekce.

Součástí kampaně je rovněž celá řada sportovních akcí po celé České republice, jejichž přehled je k dispozici na zmíněné webové stránce. Ve vybraných lyžařských střediscích, na městských stadionech nebo na lyžařských amatérských závodech probíhá pomyslný společný trénink. ČEZ také sponzoruje ledovou plochu v Olympijském parku na Letné.

Kreativní koncept kampaně pochází od agentury Lowe. Microsite a digitální část kampaně zpracovala agentura Mather Advertures. Režie se ujal Karel Janák.

-kch-