Sazka mění své pořady, studio i moderátory

čtvrtek, 09. ledna 2014, 14:40 Aktuality, TV MediaGuru

Od čtvrtka 9. ledna začíná společnost Sazka vysílat losování svých her Sportka, Šťastných 10 a Euromiliony v novém provedení. Mění se i televizní studio a moderátoři.

„Ke změně jsme se rozhodli zejména z toho důvodu, že jsme cítili velký nesoulad mezi naší novou vizuální identitou a tím, co jsme každý den prezentovali v televizi,“ vysvětlil generální ředitel společnosti Sazka Robert Chvátal.

Televizní studio využívá plazmové obrazovky a digitální LED stěnu, která mění barvu podle losované hry. Nové vybavení tak umožňuje dynamické varianty vysílání, ale i volný pohyb moderátorů, které budou snímat tři stacionární kamery. Dalších devět čipových kamer pak bude zabírat losovací zařízení a tažené míčky

Sazka - nové televizní studio


Sazka - dosavadní podoba studia

V rámci změn přichází Sazka i s novými znělkami, k nimž hudbu složil Jan P. Muchow.

Vysíláním budou provázet moderátoři Romana Goščíková a Tomáš Matuška, na jejichž výběru se podíleli i zákazníci Sazky. Střídají tak dosavadní moderátory Václava Vlacha a Oldřicha Burdu – tradiční tváře losování, které pořadem provázely devatenáct let.

Noví moderátoři Romana Goščíková a Tomáš Matuška

„Vyhrávat peníze je přece veselá věc, proto jsme i nové pořady koncipovali jako zábavné, barevné a hravé, prostě takové české Las Vegas,“ doplňuje k novinkám Sazky režisér pořadu Rudolf Kudrnáček. Změna bude provázet také Mimořádné slosování Sportky, kam budou zváni hosté, zejména ze světa sportu. Prvním z hostů bude olympijský vítěz Jan Železný. Jediné, co se nemění, je stopáž a vysílací časy pořadu.

Pod návrhem grafiky a animací je podepsána společnost Creative kolektiv. Kreativní supervizi zajišťovala agentura VCCP.

Nová podoba televizního studia Sazky

Historie losování Sazky

-kch-