Společnosti Cinema City a Cineworld se slučují

čtvrtek, 16. ledna 2014, 14:23 Aktuality, Reklama MediaGuru

Provozovatelé kin Cinema City International a Cineworld ohlásily sloučení a spojení svých aktivit v oblasti kinoprůmyslu do jedné společnosti. Jak jsme již informovali, Cineworld kupuje veškeré aktivity v oblasti kinoprůmyslu provozované společností Cinema City, což se týká především provozování kin, ale i distribuce filmů a kinoreklamy.

Transakce, jež bude mít hodnotu přibližně 503 milionů liber (cca 16,6 miliardy Kč), by měla být dokončena v březnu. Výsledkem bude síť 201 kin, v nichž bude celkem 1 852 sálů. Cineworld se tak v Evropě stane druhým největším hráčem na trhu po společnosti Odeon Cinemas.

Po dokončení transakce bude Cinema City vlastnit 24,9 procenta akcií nově vzniklé rozšířené skupiny Cineworld. Společnost Cinema City si nadále ponechá činnost v realitní oblasti a své realitní společnosti, které nebudou součástí sloučené společnosti. Smlouva o sloučení bude sepsána po odsouhlasení valných hromad obou společností a polského antimonopolního úřadu.

Dosavadní ředitel a spolumajitel Cinema City International Moshe Greindinger povede Cineworld jako nový výkonný ředitel (CEO) a Israel Greindinger se stane provozním ředitelem (COO). Peter Dudolenski bude jmenován novým výkonným ředitelem představenstva Cinema City International. Scott Rosenblum se stane členem představenstva Cineworldu a vystoupí z dozorčí rady Cinema City International.

Cinema City se v polovině ledna roku 2011 sloučila s Palace Cinemas, čímž rozšířila svoji působnost o další multikina v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku Cinema City vlastní 13 multikin, které disponují 111 sály. Předloni na českém trhu zvýšila tržby o 9 % na 733 mil. Kč, hospodaření skončilo ve ztrátě 58 mil. Kč. Reklamní prostor pro kina Cinema City prodává společnost New Age Advertising. Firma po sloučení plánuje v průběhu příštích tří let otevřít 548 kinosálů.

-kch-