Wayra hledá nové start upy, v Praze nabízí 10 míst

čtvrtek, 30. ledna 2014, 07:49 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Telefónica znovu vybírá start-upové projekty do svého akcelerátoru Wayra. V pražské pobočce se hledá celkem deset start-upů. Vybraným týmům poskytne Telefónica po dobu šesti měsíců zázemí, aby mohli rozvíjet a realizovat své nápady. Navíc získají finanční podporu ve výši až 50 tisíc eur a v případě úspěchu i přístup k zákazníkům skupiny Telefónica po celém světě. To vše výměnou za minoritní podíl ve firmě. Zájemci se mohou přihlásit do 23. února.

Pražská pobočka Wayry byla otevřena 1. července loňského roku v budově Diamant na Václavském náměstí. Právě zde končí první běh start-upů, které budou mít zanedlouho prezentaci před investory.

Praha je jedním ze dvanácti akcelerátorů Wayra. Program vznikl v roce 2011 v Jižní Americe, kde se setkal s velkým úspěchem. O rok později přišel do Evropy. Dnes má své pobočky ve Španělsku, Velké Británii, Irsku, Německu a v České republice. Jak jsme již informovali, akcelerátor Wayra nebyl předmětem prodeje české pobočky společnosti Telefónica skupině PPF.

-kch-