Internetová konference NMI letos v sobotu 8. února

pondělí, 03. února 2014, 18:21 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Hlavním motivem dalšího ročníku konference New Media Inspiration (NMI) bude bezpečnost, špionáž, dohled, soukromí, cookies, bitcoiny či vytěžování dat. Jde tedy o témata na pomezí byznysu, technologie, politiky a silových řešení. Objeví se ale i témata z digitálního marketingu jako kreativní využití sociálních sítí pro marketingovou komunikaci, inovativní projekty založené na využití nových médií, originální komunitní řešení nebo netradiční využití existujících nástrojů a služeb.

New Media Inspiration se koná 8. února. Program bude probíhat ve dvou paralelních sálech a moderovat bude trio Petr Koubský, Ján Simkanič a Josef Šlerka.

Výběr témat letošního ročníku NMI

10 věcí, které byste neměli v sociálních sítích dělat

Nejodpornější věcí na světě je přistřihávat někomu křídla negativními radami typu „tohle nedělej, tohle nefunguje“. Zároveň se říká, že dobrá rada je nad zlato. Platí tedy v sociálních sítích, že dobrá rada může být tou nejodpornější věcí na světě? To ukáže Jan Suda z H1.cz na 10 příkladech věcí, které byste na sociálních sítích neměli dělat. Dokážeme se z nich poučit?

Bezpečnost v kontextu „Internetu věcí“

„Internet věcí” přináší mimo celé řady příležitostí i novou a relativně pestrou paletu potenciálních problémů. Fakt, že jeden uživatel bude mít u sebe kromě chytrého telefonu i tablet, chytré brýle a chytré hodinky, představuje výzvu pro návrh autentizace uživatele do různých typů aplikací v rámci komplexu osobních přenosných zařízení. Tato výzva nespočívá jen v návrhu samotné bezpečnosti, ale také v zachování přívětivé user-experience. Jak na to se dozvíte od Petra Dvořáka z Inmite.

B2B na Facebooku funguje a prodává!

Případová studie Petra Andrýska ze SocialSharks.cz vyvracující dogma o Facebook jako o kanálu, který neprodává a na kterém B2B nefunguje. Case study pro velkoobchod s návratností investice 2 290 % při využití Facebook Ads, Custom Audiences a Social retargetingu a segmentovaných dat z CRM databáze.

Design služeb se zrcadlí v obsahové strategii

Copywriting a obsahová strategie přestaly být buzzwordy. Přístupů k nim je celá řada, vždycky by ale měly vycházet zejména z obeznámenosti s cílovou skupinou. Ukážeme si, jak se k ní dostat. Jak ji pochopit. Jak znalosti z obyčejného psaní textů na weby a do mailů promítnout i dál do samotných projektů a byznysu. Pomůžou k tomu metody známé z designu služeb (persóny, průchod službou, prototypování, kontaktní body…). Čeká nás sada rad, tipů a triků nejen pro lepší copy od Romana Hřebeckého z Pábení.cz.

Kompletní program konference najdete zde.

-mav-