MF Dnes ukončila personální změny, upraví noviny

úterý, 04. února 2014, 14:01 Tisk MediaGuru

Do deníku MF Dnes přicházejí ještě Jan Němec a Bronislav Pavlík, personální změny jsou u konce.

Deník MF Dnes dokončil pod vedením šéfredaktory Sabiny Slonkové výběr nejužšího vedení. Ředitelem redakce je Jiří Kubík, zpravodajské rubriky, jako je domácí, ekonomika a zahraničí, bude mít na starosti někdejší zástupce šéfredaktora Hospodářských novin a Aktuálně.cz Zdeněk John, regiony i nadále povede Karel Škrabal a magazíny nově dlouholetá redaktorka MF Dnes Monika Binarová.

Redakce současně dokončila personální změny.„Mám radost, že mohu oznámit příchod dalších dvou posil, Jana Němce a Bronislava Pavlíka,“ uvedla Sabina Slonková. Jan Němec bude v  MF Dnes psát o politice, které se v minulosti věnoval jak v České televizi, tak později v Aktuálně.cz. Bronislav Pavlík se vrací do redakce MF Dnes, kde před lety začínal, na editorskou pozici.

V rámci personálních změn odchází z domácího oddělení čtyři lidé, přední stránky novin mají pak kromě Jana Němce plnit Adéla Paclíková a Pavel Švec z pražské regionální přílohy MF Dnes. Už dříve deník oznámil, že do redakce přicházejí reportéři Eliška Bártová a Martin Novák. Od ledna pak v redakci působí někdejší šéfredaktor Respektu Petr Holub.

Redakce nyní připravuje novou strukturu novin, posílit hodlá stránky domácího zpravodajství a ekonomiky. Výrazná změna se chystá i v editorské práci s jednotlivými články redaktorů. Právě editorský systém bude mít na starosti Simona Holecová, která do redakce MF Dnes tento týden přestoupila z Aktuálně.cz.

„Naším cílem je dosáhnout ideálního stavu, kdy se do novin nebudou dostávat texty, s nimiž by se dostatečně editorsky nepracovalo. Jen tak můžeme čtenářům doručit skutečnou kvalitu,“ uvedla Slonková.

-mav-