Potvrzeno: Vysílací práva na fotbal má Pragosport

čtvrtek, 20. února 2014, 12:21 Aktuality, TV MediaGuru

Ligová fotbalová asociace potvrdila, že televizní a internetová práva na vysílání první ligy, poháru a Superpoháru získala na příští čtyři roky společnost Pragosport vedená bývalým místopředsedou FAČR Jaroslavem Vackem. Finanční podmínky nebudou zveřejněny, zisk z prodeje je však o 20 až 25 procent vyšší. V médiích se spekuluje o částce 400 až 440 milionů korun.

Ve finále výběrového řízení byla také společnost MP&Silva, nakonec však dostal přednost Pragosport. „Důvod je jednoduchý. Jejich nabídka byla pro nás finančně nejlepší," řekl předseda LFA Dušan Svoboda na dnešní tiskové konferenci. „Strany se dohodly, že výši smlouvy publikovat nebudou. Došlo však k navýšení o 20 až 25 procent oproti předchozímu kontraktu. Nedá se to říci přesně, protože kontrakt obsahuje pohyblivé složky," vysvětlil Svoboda.

Systém rozdělení peněz z prodeje práv mezi kluby se bude teprve vytvářet, očekává se však, že kluby získají za sezonu v průměru o dva miliony korun více než v minulosti.
Pragosport působí na českém trhu od 80. let. Kromě Česka a Slovenska obchoduje s televizními právy také v Maďarsku, Polsku, Bulharsku, Rumunsku, Albánii či Kosovu.

-čtk-