Rádiu Classic bude radit Jiří Besser, prodej schválen

středa, 05. února 2014, 13:21 Aktuality, Rádio MediaGuru

Společnost Voice of Prague se od února stane majitelem pražských rádií Classic FM a Expresradio. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) schválila převod 100 % obchodních podílů ve společnostech, které drží licence k vysílání obou rádií (RKR a 4S Production) na společnost Voice of Prague. Za novým vlastníkem rádií stojí Petr Stuchlík, spoluzakladatel finančně-poradenské společnosti Fincentrum. Po prodeji mediálního domu Mafra se tak německá Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft (RBVG) zbavila veškerých aktivit v České republice.

Nový vlastník zároveň oznámil, že pozici poradce pro strategický rozvoj rádia Classic FM zaujme bývalý ministr kultury Jiří Besser.

Zájmy vlastníka Voice of Prague zastupuje jako statutární zástupce a šéf rádií David Šimoník, výkonným ředitelem obou rádií zůstává Pierre Beneš. Nový vlastník deklaroval již při oznámení zájmu o akvizici, že v tuto chvíli nehodlá zásadně měnit strategii směřování rádií. „Obě rádia mají zajímavý rozvojový potenciál na důležitém posluchačském trhu v Praze. Jak Classicu, tak i Expresu chybí výraznější marketing a tváře, obě stanice si zaslouží také investice do techniky i do nových technologií a cest, jak se dostávat k posluchačům,“ uvedl za Voice of Prague David Šimoník.

-mav-