Časopisy Sorry a Full Moon využívají crowdfunding

pondělí, 24. března 2014, 07:22 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Dvě vydavatelství vstoupila do crowdfundingu na portále Hithit.cz k financování chodu redakce a webových stránek.

Autoři humoristického časopisu Sorry shánějí  na Hithit.cz necelých 60 tisíc Kč, přispěvatelům z řad fanoušků nabízejí řadu odměn od fotografie na webu za 50korunový příspěvek až po osobní účast šéfredaktorů na rodinné dovolené fanouška za 5000 korun. Dosud vybrali přes polovinu cílové částky, do konce projektu na Hithit.cz jim zbývá ještě deset dní.

Největší zájem je o půlroční předplatné Sorry ve formátu pdf za 300 korun, našel se ale i fanoušek, který si předplatil osobní účast šéfredaktorů Sorry i s vlastnoručně doneseným dárkem na narozeninové party.

Sorry před časem z finančních důvodů zastavili jeho vydávání v tištěné podobě. Rozhodli se ale pokračovat na internetu. „A přestože webovky Sorry nejsou tolik finančně náročné jako tištěná podoba, nedokážeme žít ze vzduchu,“ říkají šéfredaktoři Sorry Vářka a Fefík.

Vydavatel hudebního časopisu Full Moon na Hithit.cz shání 60 tisíc korun na lepší odměny autorům. „Většina autorů přispívala dobrovolně nebo za lístky na koncerty, cédéčka a podobné; ani současný rozpočet časopisu nedovoluje adekvátní odměny. Chtěli bychom pomocí tohoto projektu obnovit vyplácení honorářů a poděkovat tak autorům (Full Moonu,“ píše vydavatel magazínu v popisu projektu na portále Hithit.cz.

V odměnách mají přispěvatelé možnost kromě klasických benefitů poslat 500 korun konkrétnímu autorovi nebo si za 1500 korun u bývalé šéfredaktorky zaplatit článek o oblíbené kapele v letním dvojčísle. Za 5000 korun vydavatel Full Moonu nabízí celostránkový vzkaz. Po dvou týdnech od spuštění projektu je na jeho kontě téměř třetina z cílové částky.

Tyto a další projekty jsou na www.hithit.cz

-mav-