Citroën spustil kampaň s Fantomasem

neděle, 09. března 2014, 07:13 Aktuality, Reklama MediaGuru

Automobilka Citroën odstartovala novou kampaň, která je tentokrát vytvořená lokálně pro český trh. Její hlavní tváří je filmová postava Fantomase. Ten je známý z francouzských komediálních filmů s Louis de Funèsem, ve kterých se Fantomas objevuje ve vozech značky Citröen a díky vyspělým technologiím se mu daří unikat pronásledovatelům.

Jde o promoční kampaň zaměřenou na přivedení zákazníků do showroomů Citroënu, tedy na zvýšení návštěvnosti a na prodej nových vozů.

Kampaň zapadá do celkové komunikace značky Citroën, ale liší se v tom, že je vytvořená jen pro český trh. „Držíme linku ‘příběhu’, která se v kampaních Citroënu využívá vždy, i na mezinárodní úrovni. Věříme, že na českém trhu příběh s Fantomasem promluví k lidem a k potenciálním zákazníkům a posune vnímání značky zase ještě výše – nejen jako značky, která zákazníkovi nabízí zajímavé akční pobídky, ale i technologicky vyspělé a vybavené vozy,“ uvedla marketingová ředitelka společnosti Martina Bedrnová.

Jde o ústřední promo kampaň značky v letošním roce. Citroën plánuje využít během roku ještě další dvě vlny. Kampaň představuje cca 30 % ročních mediálních investic společnosti.

Kampaň připravila agentura Havas Worldwide Prague. Jejími hlavními kanály jsou TV, tištěná média, internet a rádio. Kreativní tým tvořili Pavel Friš, Jakub Kolařík a Jan Lesák. Brand tým pracoval ve složení Lukáš Prokop, Petra Hušpauerová Tomáš Hortík. Média zajišťuje agentura OMD.

-mav-