Ředitelka TV Barrandov Hrdá je poradkyní ministra vnitra

sobota, 22. března 2014, 19:30 Aktuality, TV MediaGuru

Nová generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá je přibližně od poloviny února součástí týmu poradců ministra vnitra Milana Chovance. Dnes na to upozornil server Aktuálně.cz, kterému Hrdá řekla, že v této činnosti hodlá pokračovat i po svém jmenování do čela komerční televizní stanice.

Hrdá byla generální ředitelkou České pošty a právě díky těmto zkušenostem může být prospěšná ministerstvu vnitra. Šéfovi resortu Chovancovi poskytuje poradenství v oblasti eGovernmentu a poštovních služeb, řekl serveru mluvčí ministerstva Pavel Novák.
Konkrétní výši odměny za poradenství nechtěla Hrdá prozradit, ale označila ji za symbolickou. Podle pracovníků ministerstva vnitra se měsíční odměny zhruba dvaceti spolupracovníků a poradců pohybují mezi deseti a padesáti tisíci korunami.

Hrdá v minulosti působila v telekomunikačních společnostech a vrcholovém vedení ČSA, poté odešla na Letiště Praha, kde v pozici vrchní ředitelky řídila neletecký provoz a transformaci. Později stála také v čele České pošty jako její generální ředitelka. Od léta 2012 je výkonnou ředitelkou skupiny firem Médea Group a Empresa Media a současně místopředsedkyní představenstva společnosti Barrandov Televizní Studio.

-čtk-