Zahájí kampaň proti rasismu a xenofobii

pátek, 21. března 2014, 05:52 Aktuality, Reklama MediaGuru

Od  8. dubna 2014 odstartuje v pop-up klubu Blink Excelent kampaň Nevidím to černobíle, která bojuje proti rasismu a xenofobii. Během pětidenního programu klubu ji podpoří přes dvacet hudebních interpretů z Česka i ze zahraničí a má během ní vzniknout největší obraz z barevných otisků palců.

Nevidím to černobíle je projekt realizovaný občanským sdružením ART Prometheus, které se zaměřuje na pořádání veřejných divadelních a hudebních akcí i na akce společenského rozměru.

Společně chce vytvořit co nejdelší stěnu s otisky palců různých barev. Má sloužit jako veřejné prohlášení, ke kterému je možné se přihlásit. Obraz, který vznikne otisky, bude následně putovat na řadu míst v České republice – letní festivaly, klubové koncerty, dětské dny nebo výstavy.

Kampaň Nevidím to černobíle zahájí u příležitosti Mezinárodního dne Romů. „8. dubna začneme všichni společně sbírat na jedno velké plátno barevné otisky palců coby naše podpisy po manifest kampaně. Máme pocit, že jistá úroveň rasismu a xenofobie se stala v Česku a na Slovensku napříč společností a médii standardem – a my chceme ukázat, že to je jinak,” říká Jakub Vedral z občanského sdružení ART Prometheus.

-mav-