Zahajuje časopis o jídle se vztahem k regionům

sobota, 15. března 2014, 06:55 Aktuality, Tisk MediaGuru

Časopis s názvem Chuťopis Čech, Moravy a Slezska připravila k vydání skupina kolem autorky kuchařek Jany Florentýny Zatloukalové. Titul je k dostání v síti trafik od soboty 15. března 2014.

Chuťopis má navazovat na gastronomický projekt Chuťopis.cz, který chce podpořit zachování tradičních místních českých chutí a surovin. Jedná se tak o první časopis na trhu, který se zaměřuje téměř výhradně na českou kuchyni a obrací se na čtenáře přes vlastenectví k jídlu.

Chuťopis.cz vznikl na základě zkušenosti z Rakouska, kde fungují mikroregiony zaměřené na produkci jedné konkrétní suroviny – například štýrských dýní, vídeňské zeleniny, chřestu z Moravského pole, meruňek z Wachau apod.

Časopis Chuťopis má vycházet jako dvouměsíčník na podporu postupně vznikajících oblastí tradičních chutí.

První číslo se zaměřuje na oblast malínského křenu v Kutné Hoře. Nosné téma tvoří asi čtvrtinu obsahu, zbytek jsou recepty, lifestyle, design, zdraví, rozhovory nebo čtení o jídle. Časopis cílí na čtenáře s vyššími nároky na jídlo. Zahajovací cena je 49,90 Kč, rozsah 68 stran.