Do Rady ČRo chce sedm lidí, mj. Rejchrt či Bobek

úterý, 15. dubna 2014, 14:11 Aktuality, Rádio MediaGuru

O jedno volné místo v Radě Českého rozhlasu se uchází sedm kandidátů. Jsou mezi nimi ředitel pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek a evangelický farář Miloš Rejchrt, jenž v minulosti vedl v rozhlasu náboženskou redakci a neuspěl v březnové volbě radních. Užší výběr nominantů pro sněmovní volbu provede volební výbor ve středu, sdělil dnes ČTK jeho předseda Martin Komárek (ANO).

O místo v rozhlasové radě se opět ucházejí pořadatel společenských a kulturních akcí Ivan Vodochodský a středoškolský učitel Marek Šváb. Volební výbor dostal taky nominace právníka Jaroslava Kravky, novinářky Mariny Hužvárové a Jiřího Fencla.

Jedno místo v Radě ČRo zůstalo volné po březnové sněmovní volbě tří radních. Poslanci zvolili jen dva kandidáty: Jiřího Vejvodu, který v minulosti v ČRo pracoval, a muzikoložku Hanu Dohnálkovou. Sněmovna proto vyhlásila novou volbu. Do finále postoupí tři kandidáti, které vybere ve středu odpoledne volební výbor.

V minulé volbě se na tři volná místa v devítičlenné rozhlasové radě přihlásilo 37 lidí. Poslanci tehdy naopak obsadili všech šest neobsazených míst v patnáctičlenné Radě České televize. Do televizní rady se hlásilo 58 lidí.

-čtk-