Firmy.cz v novém odstartovaly ostrý provoz

úterý, 01. dubna 2014, 12:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Český katalog Firmy.cz po více než dvou měsících testování nové verze přechází do ostrého provozu. Nové pojetí katalogu si mohli uživatelé a podnikatelé vyzkoušet od poloviny ledna a během tohoto období beta verzi vyzkoušelo celkem 35 tisíc uživatelů, kteří si vyzkoušeli přes 266 tisíc hledání. Na základě připomínek přibylo tlačítko, které zvětšuje a zmenšuje mapu, graficky byly upraveny ikony na domovské stránce či se změnila barva pozadí.

V nové verzi stránek Firmy.cz je kladen velký důraz na vyhledávání, značný prostor je věnován mapě, fotografiím provozoven a hodnocení, novinkou je automatická detekce lokality, kdy se uživateli zobrazí bez dalšího klikání požadované firmy přímo v jeho okolí. Vyhledávání je také doplněné o filtry podle různých specifik kategorií. Možné je si firmy přidat do oblíbených a doplnit recenze na dané firmy. Obchodní model nové verze je založen na principu aukce.

Společně se spuštěním ostrého provozu serveru Firmy.cz vychází i jeho upravená mobilní aplikace, kterou si do dnešního dne stáhlo přes 21 000 lidí. Uživatelé v ní kromě informací o více než 612 000 společnostech a institucích naleznou i jejich hodnocení, které sami mohou doplňovat. Aplikace je určena jak pro zákazníky, tak pro podnikatele. Aktualizovaná aplikace je již dostupná na Google Play, brzy přibude i v AppStoru.

-kch-