Modrá pyramida spustila nové webové stránky

pátek, 18. dubna 2014, 11:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Modrá pyramida spustila nové webové stránky. Nabízet mají rychlejší přístup k informacím, snazší uživatelskou orientaci a možnost vybrat si finančního poradce, který je klientovi nejblíže. Nové webové stránky jsou připraveny v tzv. responzivním designu, který přizpůsobuje vzhled a funkčnost webu zařízením od mobilních telefonů přes tablety až po stolní počítače.

„Důležité pro nás bylo, aby se na novém webu uživatelé snadno orientovali a nalezli potřebné informace rychle, bez zbytečného proklikávání. Nový web proto minimalizuje počet kroků, které směřují k cílové informaci,“ uvdl Jiří Jirman, vedoucí Operativního marketingu Modré pyramidy.

Novým prvkem, který se na webu objevuje, je podle Jirmana možnost, najít si svého finančního poradce. „Naši finanční poradci jsou doporučováni již na vstupní stránce. Pokud uživatelé na základě výzvy povolí „geolokaci“, kdy je díky novým technologiím známa jejich poloha, pak jim náš web nabídne kontakt na aktuálně nejbližšího poradce. Může si tak v případě potřeby domluvit schůzku s někým, kdo v tu danou chvíli úřaduje za rohem,“ dodává Jirman.

Modrá pyramida změnila v uplynulých letech svou obchodní a komunikační strategii, kdy se z klasické stavební spořitelny transformovala na finančního rádce.

Nový web pro Modrou pyramidu realizovala mediální agentura PHD. Pro vizuální zpracování webových stránek navrhla jako výchozí prvek jednotlivé životní situace, v nichž se lidé mohou ocitnout. „Když vstoupí uživatel na stránky, může si ihned zvolit, jakou situaci potřebujete momentálně řešit. Pomáhají mu v tom ikony, které ho navedou a umožní mu tak snadnou orientaci. To bylo jedním z hlavních cílů – přehlednost a jednoduchost. Uživatel se neztratí a získá informace, které potřebuje,“ představil projektový manažer Miroslav Honzík.


-mav-