Stream.cz zvyšuje premiéry, přinese i politický sitcom

středa, 09. dubna 2014, 11:33 Internet & Mobil MediaGuru

Internetová televize Stream.cz přinese na jaře několik nových pořadů, opět sází na Romana Vaňka.

Až 40 premiérových pořadů týdně nabídne letos na jaře internetová televize Stream.cz. Počet premiérových pořadů se tak zvýší na cca sedm denně a premiéry bude nabízet i o víkendu, řekl ve středu novinářům Lukáš Záhoř, manažer programového oddělení Stream.cz.

Stream.cz tak pokračuje ve své strategii soustředit se na původní profesionální obsah a opustit uživatelská videa.

Mezi hlavní jarní novinky internetové televize patří další pořad Pavla Zuny, který pro Stream.cz vytváří. Jmenuje se Slavní neznámí a zaměří se na lidi, kteří jsou úspěšní ve svých oborech, ale veřejnost o nich neví.

Další podstatnou novinkou Stream.cz je politický sitcom Blaník, který vzniká ve spolupráci se společností Negativ a režíruje ho Marek Najbrt. „Je to způsob, jak reagovat na politiku,“ představil Najbrt pořad o majiteli fiktivní PR agentury Blaník, který má „vlivné kamarády“. Premiérové díly budou nabízeny každou neděli.

Stream.cz chce opět vytěžit z popularity kuchaře Romana Vaňka. Jeho nový pořad Jídlo, s.r.o. se zaměří na výrobu potravin. „Ukážeme krok za krokem, jak se potraviny vyrábějí,“ uvedl Vaněk. Dodal, že jeho štáb se dostal i do zázemí Kosteleckých uzenin, s čímž údajně pomohl jejich majitel Andrej Babiš.

Další pořady, které se v nabídce internetové televize v průběhu jara objeví, jsou např.  lifestylová reality show Zpátky na vrchol, nový pořad Restart života, tipy na nové interiérové věci s názvem Vychytávky Áji Agnerové, v pořadech Au!toškola a Nezapomenutelní využije skrytou kameru. Ve spolupráci se spoluzakladatelem serveru Tyinternety.cz Jakubem Svobodovu nabídne pořad Virály týdne a uvede také svůj první seriál, který vzniká na motivy života Tomáše Bati.

Stream.cz spustil před šesti měsíci novou podobu, kdy ustoupil od uživatelských videí a vsadil na původní profesionální obsah. Krátce po relaunchi následoval pokles návštěvnosti serveru, který poté vystřídal návrat na hodnoty před redesignem. Podle manažera produktového týmu Ladislava Veselého tak Stream.cz překonal „údolí smrti“. Počty přehrání videí se ze zářijových více než 29 mil. zvýšily na 31 mil. v letošním lednu.

Jarní premiéry Stream.cz 2014

Vývoj návštěvnosti Stream.cz po redesignu

Pozn.: Pokles následoval krátce po změně.

-mav-