Zisk mediální skupiny Time Warner prudce stoupl

středa, 30. dubna 2014, 16:52 Aktuality, TV MediaGuru

Čistý zisk americké mediální společnosti Time Warner v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o více než 70 procent na 1,3 miliardy dolarů (zhruba 26 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která vlastní téměř poloviční podíl v majiteli české televize Nova.
Tržby společnosti se zvýšily o devět procent na 7,55 miliardy dolarů. Výrazně tak překonaly očekávání analytiků, kteří je podle agentury Reuters odhadovali na 6,61 miliardy dolarů.

K růstu tržeb přispěly placené televizní služby Home Box Office (HBO) a filmové studio Warner Bros, které slavilo úspěchy s animovaným snímkem Lego příběh.
Time Warner se loni v březnu rozhodl oddělit vydavatelskou činnost do samostatné firmy, aby svými problémy nezatěžovala perspektivní aktivity v zábavě a televizním vysílání. V nynějším čtvrtletí by se měla vydavatelská divize stát samostatným veřejně obchodovaným podnikem.

Společnost Time Warner předloni zvýšila svůj podíl ve firmě Central European Media Enterprises (CME) na 49,9 procenta. Součástí CME je společnost CET 21, která drží v Česku licence na vysílání televizní skupiny Nova.

-čtk-