Do Piano Media vstoupil rakouský investor

středa, 28. května 2014, 17:13 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Do slovenského projektu pro zpoplatnění webového obsahu Piano vstoupil rakouský investor, fond aws Gründerfonds. Společnost Piano Media zároveň přesune své sídlo z Bratislavy do Vídně a chce expandovat v západní Evropě. Informoval o tom marketingový manažer Piano Media Dávid Puha, hodnotu transakce neuvedl.

Kromě investičního fondu aws Gründerfonds, který získá i blíže neupřesněný podíl v Piano Media, se na finanční injekci pro slovenskou firmu podílí také jiný fond spravovaný společností 3TS Capital Partners. Ta zajistila už v roce 2012 projektu Piano dva miliony eur a vstoupila do akcionářské struktury slovenské firmy.

"Investice od aws Gründerfonds a 3TS Capital Partners nám umožní rozšířit naše působení v Rakousku, Německu a Švýcarsku," uvedl v tiskové zprávě manažer Piano Media Peter Richards.

"V Evropě vidíme v oblasti placeného obsahu nesmírný růstový potenciál. Piano Media má jedinečnou možnost z tohoto vývoje těžit," doplnil partner společnosti 3TS Capital Partners Jiří Beneš.

Ke vstupu investora do Piano Media dochází po tom, co ze systému společného předplatného za přístup ke zpoplatněnému obsahu internetových portálů vystoupilo několika slovenských medií. Tento krok vydavatelé vesměs odůvodnili tím, že výnos z projektu Piano představoval jen malou část jejich příjmů a že Piano tlumilo návštěvnost internetových stránek.

Piano kromě Slovenska provozuje národní systémy ve Slovinsku a Polsku a také několik individuálních řešení, jako například placení elektronického předplatného pro čtenáře amerického časopisu Newsweek.

-čtk-