Ve středu 14. 5. se zvolí marketingový počin roku

pondělí, 12. května 2014, 15:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Na 15. ročníku konference Marketing Management, který se bude konat ve středu 14. května, rozhodnou účastníci v přímém hlasování o vítězi ocenění Marketingový počin roku 2013/14 za Českou republiku a Slovensko. Finalisté vzešli z výzkumu GfK Czech a GfK Slovakia, který mapuje marketingové aktivity na českém a slovenském trhu za posledních 12 měsíců z pohledu spotřebitelů. Přinesl celkem 364 návrhů komunikačních kampaní z České republiky a 243 návrhů ze Slovenska.

Návrhy byly utříděny z hlediska komunikačních kategorií, přičemž se ukázalo, že nejsilněji byly zastoupeny kategorie TV kampaň, Sales Promotion v prodejnách a On-line aktivity. O absolutním vítězi rozhodne audience účastníků konference. Za český trh se spolu utkají kampaně značek Hyundai, Martinus.cz a Vodafone, slovenský trh budou reprezentovat zástupci Martinus.sk, Slovak Telekom a Tesco Stores SK.

Finalisté za český trh

Hyundai

Automobilka vyhrála v kategorii Sales Promotion s kampaní „Hyundai se srovnání nebojí“, ve které otevřeně porovnávala vlastní vozy s tuzemským konkurentem Škoda.

Martinus.cz

Knihkupectví se do finále probojovalo díky on-line soutěži „Největší knižní hrdina“, v rámci které spolu oblíbené knižní postavy soupeřily v duelech a čtenáři tipovali vítěze

Vodafone

Mobilní operátor zvítězil v kategorii Televizní kampaň se sérií spotů propagujících „Turbo internet“. V reklamách byly celosvětově známá virální videa (Jean-Claude Van Damme či Miley Cyrus) přetransformována do poměrů malé české vesničky Ratměřice.

Finalisté za slovenský trh

Martinus.sk

Na Slovensku vybojoval „knižný hrdina“ ještě více nominací než v Čechách.

Slovak Telecom

Slovenský operátor vyhrál v kategorii Televizní kampaň se sérií spotů propagujících na začátku tohoto roku novou službu „Deezer“, do kterých byl zapojen populární raper Ego.

Tesco Stores SK

V kategorii Sales Promotion slovenské spotřebitele nejvíce zaujaly aktivity obchodního řetězce „Zapatrošení Šmolkovia v Tescu“, kdy byli šmoulové poschovávaní ve všech odděleních hypermarketu.

-kch-