Gebauer střídá v čele Radiokomunikací Čupu

pondělí, 02. června 2014, 15:29 Aktuality, TV MediaGuru

Novým generálním ředitelem Českých Radiokomunikací se stal dosavadní finanční ředitel Martin Gebauer. Nahradil Michala Čupu, který stál v čele společnosti od loňského dubna. Čupa společnost opouští, oznámila firma v pondělí odpoledne.

Během působení Michala Čupy došlo ke změnám na všech úrovních managementu, stejně jako k organizačním úpravám.  „Transformační zadání Michala Čupy bylo naplněno dříve, než akcionáři původně očekávali. Akcionáři nabídli Michalu Čupovi novou příležitost na úrovni středoevropského regionu," uvedla společnost v oficiálním oznámení.

Nový generální ředitel měl dosud v Českých Radiokomunikacích, kde působí od roku 2011, na starosti finance. Před výběrem Čupy do vedení firmy zde zastával také funkci generálního ředitele. Dříve pracoval v Orco Property Group ve funkci výkonného a finančního ředitele divize Asset Management. Předtím působil v Ernst & Young a Aliten Group Spain.

Čupa loni dostal za úkol ztrátovou firmu transformovat a získat nové zdroje příjmů ke klasickému televiznímu a rozhlasovému vysílání. Radiokomunikace začaly budovat datová centra a chystat nové služby například v oblasti dostupnosti televizního obsahu přes internet. Zahájily také test nového digitálního standardu DVB-T2.

-čtk-, -mav-