Google spouští novou službu pro malé a střední firmy

pátek, 13. června 2014, 07:29 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Google spouští novou službu Moje firma na Googlu, s níž cílí na střední a malé podniky. Podnikatelům nabízí řešení ke správě jejich online prezentace na Googlu a budování lepšího vztahu se zákazníky.

Jak vyplývá z průzkumu společnosti Millward Brown, který vznikl ve spolupráci s českým Googlem a Asociací malých a středních podniků a živnostníků, v České republice podniká více než milion malých a středních firem.

Studie prokázala, že až 81 % oslovených malých a středních podniků vlastní webové stránky a jen o něco méně jich využívá některou z forem online propagace. Jenom malé procento (26%) ale aktivně sleduje, jestli jim internet pomáhá efektivně oslovit jejich zákazníky.

Služba Moje firma propojuje stávající možnosti online prezentace pro firmy na Googlu.

Z jednoho místa se mohou podniky zdarma zviditelnit ve Vyhledávači Google, na Mapách Google a sociální platformě Google+. Mobilní aplikace jim umožní zůstat v kontaktu se svými zákazníky a sdílet s nimi příspěvky, fotky nebo hodnocení. Služba také přináší přehledný panel statistik a integraci s AdWords Express.

-kch-