O2 staví vlastní kreativní tým v čele se Šemelákem

čtvrtek, 26. června 2014, 20:22 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost O2 zapojí kreativní týmy z agentur přímo do svých interních týmů, a to současně v České republice i na Slovensku.

V letošním roce O2 ČR ukončilo spolupráci s agenturou VCCP Praha a poslední kampaň realizovalo s bratislavskou pobočkou VCCP, která spolupracuje také s O2 Slovensko. Jedním z dopadů odchodu O2 od pražské VCCP bylo rozhodnutí slovenskou pobočku zavřít, proto se mobilní operátor rozhodl dosavadní bratislavský tým převzít a začlenit přímo do své organizační struktury – konkrétně do marketingové komunikace.

Od 1. července tak bude veškeré ATL i BTL aktivity v obou zemích zajišťovat interní kreativní tým O2 vedený Milanem Šemelákem, dosavadním ředitelem slovenské VCCP. Tým z VCCP je doplněn dalšími jednotlivci, a to zejména z nově vzniklé agentury Nydrle+Semelak, která vznikla navázáním spolupráce slovenské agentury Nydrle s Milanem Šemelákem, a Nydrle Digital.

Milan Šemelák
Milan Šemelák

Podle vyjádření O2 s sebou nese nový model okamžitou finanční úsporu v řádu desítek procent na měsíčních fee. „Dlouhodobě očekáváme i další pozitivní efekty – odstranění duplicit, lepší tok informací, celkové zefektivnění kreativní práce i zlepšení kvality výstupů. V neposlední řadě si od tohoto kroku slibujeme větší konzistenci komunikace, což je v době před a během chystaného rebrandingu velmi důležité,“ říká Jana Studničková, výkonná ředitelka marketingu O2 Slovensko.

I přesto nový model neznamená absolutní ukončení spolupráce s agenturami. O2 nadále spolupracuje s řadou dodavatelů v oblasti online marketingu, ad hoc spolupráce na speciálních projektech v rámci ATL a BTL rovněž není vyloučena.

-kch-