Ringier se přejmenoval na Czech News Center

pondělí, 09. června 2014, 12:05 Tisk MediaGuru

Změny už byly zaneseny do obchodního rejstříku. Ringier odchází z Česka.

Značka Ringier mizí po více než dvaceti letech z českého tiskového trhu. Společnost Ringier Axel Springer CZ se po převzetí novými majiteli přejmenovala na Czech News Center. Změny už byly zaneseny do obchodního rejstříku.

Poté, co svůj název nejprve změnila tiskárna Ringieru na Czech Print Center, dochází ke změně názvu i u klíčové mediální společnosti. Jejím jediným akcionářem je společnost Czech News Center Holding. Konečnými vlastníky jsou Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Ti se na převzetí Ringier Axel Springer CZ domluvili loni v prosinci. Změna názvů je poslední fází akvizice. Sídlo společnosti a identifikační číslo zůstávají beze změny. Spolu s novými názvy společností byla uveřejněna i nová loga.

CNC_logo_RGB

CPC_logo_RGB

Mediální dům Czech News Center spustil v pondělí oficiální webové stránky na adrese www.cncenter.cz. Tiskárny Czech Print Center je možné nyní nalézt na www.cpcenter.cz. Počínaje 14. 6. 2014 budou zaměstnanci vydavatelství používat emailové adresy ve tvaru jmeno.prijmeni@cncenter.cz a zaměstnanci tiskáren adresu jmeno.prijmeni@cpcenter.cz.

Švýcarská společnost Ringier vstoupila na český trh v roce 1991 jako první zahraniční vydavatel. Pod názvem Ringier ČSFR začala vydávat ekonomický týdeník Profit a televizní programový časopis Teletip. S vlajkovým deníkem Blesk přišla o rok později. V roce 2010 se švýcarská společnost domluvila na vytvoření společného podniku s německou společností Axel Springer a vznikl tak joint-venture Ringier Axel Springer.

Ringier Axel Springer je vydavatelem s nejvyšším ziskem na českém trhu. V předloňském roce vytvořila čistý zisk ve výši 422 mil. Kč, tržby dosáhly 2,096 mld. Kč.

-mav-