Zpravodajský server TN.cz přešel na responzivní design

středa, 18. června 2014, 11:59 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Třetí nejnavštěvovanější zpravodajský portál TN.cz přechází na nový responzivní design.

„Jako první zpravodajský web u nás chceme vyjít vstříc desítkám tisíc lidí, kteří k přístupu na naše stránky využívají nejen počítačů, ale i mobilů nebo tabletů,“ řekl Petr Horák, ředitel internetové sekce TV Nova. Nový web rozpozná, ze kterého typu přístroje si návštěvník TN.cz prohlíží, a tomu přizpůsobí vzhled a rozložení stránek.

Součástí přechodu na nový design je také úprava dalších elementů webu. Nové logo TN.cz se svým tvarem přibližuje logu Televizních novin a odkazuje tak na přímou provázanost s jejich obsahem, který zajišťuje integrovaný zpravodajský tým. „Čtenáři na stránkách TN.cz najdou videoreportáže přímo z místa dění, které se do Televizních novin nevešly, nebo interaktivní formou přinášejí doplňující informace k odvysílaným zprávám. Součástí je také archiv hlavních zpravodajských relací pro případ, že je diváci v televizi nestihli,“ dodal ředitel zpravodajství Martin Švehlák.

V pravém horním rohu nových webových stránek je také zvýrazněn kontakt na redakci TN.cz, kam se mohou čtenáři obracet s náměty na reportáže a přímo se tak podílet na obsahu zpravodajství.

Nová struktura stránek má být podle Novy výhodnější i pro inzerenty. Díky streamu krátkých aktuálních videoreportáží přímo na hlavní stránce mají získat větší prostor pro vlastní prezentaci formou videoreklamy. Zadavatelé reklamy nemusejí také vyrábět různé verze kreativy pro desktop, tablet a mobil.

HP desktop size

-mav-