Burda uzavřela fúzi, aktivity zastřešuje jen Burda Praha

čtvrtek, 03. července 2014, 08:34 Tisk MediaGuru

Německé vydavatelství dotáhlo fúzi svých firem v Česku. Společnost Burda Media 2000 zanikla.

Vydavatelská společnost Burda Praha se sloučila se svou spřízněnou firmou Burda Media 2000, která tak zanikla. Změny už zanesl obchodní rejstřík, Burda Media 2000 byla z něho vymazána. Burda tak dokončila fúzi svých firem na českém tiskovém trhu. Jedinou společností, která teď zastřešuje aktivity německého vydavatelství v Česku, je Burda Praha.

Fúze společností Burda Praha a Burda Media 2000 byla dlouho připravovaná. Statutární orgány obou firem fúzi definitivně odsouhlasily letos v květnu. Sloučení obou firem nevyžadovalo souhlas Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Fúzí se tak zakončilo získání bývalé společnosti Hachette Filipacchi 2000, vydavatele magazínů Elle, Marianne, Apetit, Maxim a Marianne Bydlení, kterou Burda stoprocentně ovládla v červnu 2011.

Souhrnný zásah titulů obou společností představuje necelých 1,8 mil. čtenářů na vydání, což z něj dělá pátý největší vydavatelský subjekt na českém trhu.

Burda Praha je stoprocentně vlastněné německou společností Burda Verlag Osteuropa. Burda se na tuzemském trhu původně zaměřovala především na vysokonákladové tituly pro ženy, akvizicí Hachette Filipacchi 2000 získala do svého portfolia významné tituly životního stylu.

-mav-