Cleverlance vyvinula aplikaci na Google Glass

pátek, 25. července 2014, 07:16 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Česká společnost Cleverlance vyvinula pro slovenskou zdravotní pojišťovnu Dôvera mobilní aplikaci, přes kterou je možné vyzkoušet si navigaci prostřednictvím Google Glass nebo hodinek Sony SmartWatch2.

Aplikace umožňuje lokalizaci vlastní polohy v případě nehody, vyhledání nejbližší pohotovosti či pohotovostní lékárny v případě pobytu v cizím městě. Brýle navíc umožňují i hlasové ovládání v angličtině. Pokud řeknete „Find a Pharmacy“, zobrazí se nejbližší lékárny a dotykovou plochou na brýlích je možné se nechat navigovat. Na displeji se zobrazí souřadnice, vzdálenost k cíli i odhadovaný čas příjezdu.

Aplikace Dôvera je dostupná pro chytré telefony se systémem Android i iOS. Pro Google Glass je k dispozici již dnes a pro hodinky Sony SmartWatch 2 bude fungovat za několik týdnů.  Na podzim se počet podporovaných typů hodinek rozšíří o další modely.

Pojištěncům Dôvery kromě jiného umožňuje přístup do jejich kompletní elektronické karty a mají v ní k dispozici průkaz pojištěnce, kterým se mohou prokázat u svého lékaře nebo v lékárně pro případ, že si ho zapomněli. Aplikace byla oceněna odbornou porotou mezinárodního IT kongresu ITAPA 2013, kde získala dvě ceny.

-kch-