Dotyk: Knihu o Babišovi MF nakonec nevydá

středa, 16. července 2014, 13:57 Aktuality MediaGuru

Vydavatelství Mladá Fronta Františka Savova nakonec knihu o Andreji Babišovi nevydá. Jak informoval tabletový týdeník Dotyk prostřednictvím svého FB profilu, autor knihy Tomáš Pergler ve středu odstoupil od smlouvy.

Dotyk_Post

„Mladá fronta nesplnila jeden ze svých závazků. Smlouva se tak od počátku ruší. S knihou mohu disponovat jenom já,“ uvedl pro Dotyk Pergler.  Předpokládá, že se v krátké době dohodne s jiným vydavatelem. „Zájem už registruji," dodal.

Připravovaná kniha s názvem Babiš – příběh oligarchy je přitom již vytištěna a ve skladu leží tři tisíce exemplářů. Začátkem týdne upozornil zpravodajský server Echo24.cz na to, že termín vydání knihy byl již několikrát posunut, poslední informací bylo vydání 15. srpna. Podle Tomáše Perglera publikace čekala na posouzení právníky.

Kniha se věnuje různým etapám z Babišova podnikatelského a politického života, například okolnostem vzniku společnosti Agrofert, ovládnutí Lovochemie, vstupu na politickou scénu či jeho akvizicím v médiích. Všímá si také tématu údajné spolupráce se Státní bezpečností.

-kch-