Připravovaný magazín Reportér odstartuje 15. září

středa, 23. července 2014, 13:01 Tisk MediaGuru

Nový tištěný investigativní měsíčník Reportér stanovil svůj start na polovinu září.

Od poloviny září, konkrétně pondělí 15. září 2014, se má v prodeji objevit první číslo připravovaného reportérsko-investigativního měsíčníku Reportér, uvedl na dotaz MediaGuru.cz jeho šéfredaktor Robert Čásenský. Vydávání časopisu připravuje společnost Reportér magazín, kterou vlastní právě zakladatel projektu a šéfredaktor Čásenský.

Vydavatelská firma už také registruje první žádosti o předplatné, které je možné objednávat od konce června prostřednictvím emailové adresy časopisu. Cena ročního předplatného měsíčníku byla stanovena na 500 Kč.

Předplatné má ale tvořit jen jednu z částí celkových příjmů magazínu. Podle dřívějších slov Roberta Čásenského by měly největší část příjmů tvořit příjmy z prodeje inzerce. Magazín také počítá s distribucí předem sjednaného počtu výtisků několika partnerským odběratelům a prostřednictvím Nadačního fondu Reportér mohou na činnost časopisu přispívat i dárci.

Od začátku srpna doplní redakční tým časopisu Tomáš Poláček z MF Dnes. I ostatní členové redakce mají převážně zkušenosti z největšího celostátního zpravodajského deníku. Tým vedle zakladatele Čásenského a Poláčka tvoří novináři Michal Musil, Jaroslav Kmenta a Adéla Dražanová. Redakce počítá s tím, že v průběhu podzimu obsadí ještě jedno redakční místo.

Nový titul chce nabídnout originální reportáže z domova a má se opírat o výraznou investigativní sekci. Tematicky bude pokrývat také byznys a ekonomiku, zahraniční, zvláště středoevropské dění a kulturní tvorbu. Tištěný měsíčník doplní internetový server, aktualizovaný denně a přístupný zdarma.

-mav-