Seriál Kancelář Blaník se dočká druhé série

úterý, 22. července 2014, 07:25 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Seriál Kancelář Blaník, který na internetu vysílá televize Stream.cz, se na podzim dočká druhé série. Pokračování politické satiry z prostředí fiktivní lobbistické kanceláře připravuje tým v čele s režisérem Markem Najbrtem.

V hlavních rolích Kanceláře Blaník hrají Marek Daniel, Halka Třešňáková a Michal Dalecký. Filmaři se v uplynulých epizodách dotkli mnoha aktuálních politických fenoménů a kauz. V seriálu si samy sebe zahrály některé známé osobnosti jako Sandra Nováková, Ivana Chýlková a Jan Hřebejk.

Podle Stream.cz si seriál na webu získal početnou diváckou obec. „Filmový a televizní svět internet pořád tak trochu podceňuje. Pro nás ale znamená živou a svobodnou platformu, která nepodléhá žádné politické cenzuře a poskytuje bezprostřední diváckou odezvu,“ řekl Najbrt.

Nová série se má vysílat od konce září. „Diváci, fanoušci i kamarádi se nás neustále ptají, proč neběží Blaník také na některé z klasických televizí. V tomto ohledu probíhala i nějaká jednání, ale kontroverzní obsah seriálu asi zatím zůstává souzený daleko liberálnějšími prostředí internetu,“ doplnil producent Kanceláře Blaník Milan Kuchynka ze společnosti Negativ.

-čtk-