Tržby Primy ve druhém čtvrtletí klesly o 17 %

čtvrtek, 17. července 2014, 13:25 TV MediaGuru

Spolumajitel FTV Prima, švédská firma MTG, oznámila výsledky za druhé čtvrtletí.

Tržby společnosti MTG v Česku, kde provozuje kanály skupiny Prima, v druhém letošním čtvrtletí ve srovnání se stejným obdobím loni klesly o 17 %. Vyplývá to z oznámených výsledků firmy za druhý kvartál 2014. Ve srovnání s prvním letošním čtvrtletím jde o srovnatelný vývoj.

Jak už jsme informovali v případě výsledků v prvním letošním čtvrtletí, výsledek skupiny Prima je do určité míry očekávatelný, protože televizní skupina loni zažila mimořádný rok. K historickému výsledku jí pomohla rezistence televizních zadavatelů a mediálních agentur vůči obchodní politice hlavního komerčního konkurenta, skupiny Nova. MTG už ve své výroční zprávě za loňský rok naznačila, že růst tržeb bude v letošním roce na českém trhu obtížnější.

Situace na českém televizním trhu s reklamou se totiž v letošním roce vrací do normálu. Podíl obou hlavních komerčních televizních skupin na prodaných TRPs byl v prvním letošním pololetí ve skupině diváků starších 15 let téměř vyrovnaný – skupině Prima patřil 43% podíl, zatímco skupině Nova podíl ve výši 42 %. V případě divácké skupiny 15-54 byla situace příznivější pro skupinu Nova – podíl 47 % vs. 42 % pro skupinu Prima.

-mav-