Z redakční rady MF Dnes odešel Pavel Kosatík

čtvrtek, 03. července 2014, 17:22 Aktuality, Tisk MediaGuru

Z redakční rady Mladé fronty Dnes odstoupil spisovatel Pavel Kosatík. Původně sedmičlenný orgán, který vznikl za působení bývalé šéfredaktorky Sabiny Slonkové a měl listu poskytovat zpětnou vazbu, v novinách zatím dál zůstává. V současnosti redakční radu neřešíme, řekla ČTK Miloslava Nováková z vydavatelství Mafra.

"Z redakční rady MF Dnes jsem odstoupil okamžitě potom, co Sabina Slonková ohlásila rezignaci," uvedl Kosatík ve středu na svém facebookovém profilu. Vydavatelství podle Novákové neví o nikom dalším, kdo by se ke stejnému kroku rozhodl. "Redakční radu nyní neřešíme, o dalších odchodech nevíme," řekla Nováková s odvoláním na naléhavější záležitosti související s nástupem nového šéfredaktora Jaroslava Plesla.

Další z členů redakční rady, herec a divadelní režisér Miroslav Krobot ČTK řekl, že má ke změně na šéfredaktorském postu málo informací. "Neznám podrobnosti. Zatím jsem se nedočetl o důvodech. Je to na mě brzy," poznamenal Krobot. "Ale určitě se nějak rozhodovat budu," doplnil s tím, že dál počítá se setkáním rady původně plánováném na druhou polovinu srpna.

Sedmičlenná redakční rada složená z osobností různých oborů vznikla letos v květnu. Dále v ní usedli ředitelka Nadace Konto Bariéry Božena Jirků, předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, hudebník a herec Richard Krajčo, plastický chirurg působící v USA Bohdan Pomahač a generální ředitelka firmy Siko koupelny a manažerka roku Jaroslava Valová. Scházet se a debatovat nad novinami mají třikrát ročně, list si ale o jejich názor může požádat kdykoli.

MF Dnes je jedním z celostátních deníků, které získala společnost Agrofert podnikatele a ministra financí Andreje Babiše převzetím vydavatelství Mafra. V tomto týdnu na šéfredaktorském postu po půlročním působení skončila Sabina Slonková. Její nástupce Jaroslav Plesl v dnešním rozhovoru pro list uvedl, že se nyní chce soustředit na naplnění strategie, kterou připravila jeho předchůdkyně. "Tuto strategii považuji za velice kvalitní a řekněme, že to bude takové malé překvapení," odpověděl na dotaz, zda již má promyšlenou nějakou změnu.

-čtk-