Cocoon Group připravila branding piva Robert Doms

čtvrtek, 07. srpna 2014, 10:52 Aktuality, Marketing MediaGuru

Na tradici rakousko-uherského pivovarnictví navazuje nová pivní značka Robert Doms, kterou v červnu na ukrajinský trh uvedla společnost Carlsberg Ukraine. Výrobcem je Lvovský pivovar. Positioning značky, její vizuální identitu, včetně tvaru lahve připravila brandingová agentura Cocoon Group se sídlem v Praze, která se podílela již na rebrandingu celého portfolia značek Lvivske a 1715.

Charakter piva Robert Doms vychází z filozofie tzv. „craft beers“, kategorie piv inspirovaná malou tradiční výrobou. Značka je založena na skutečné postavě Roberta Domse, významného haličského podnikatele, filantropa a také vlastníka Lvovského pivovaru a milovníka piva. Nově uváděná řada piv oživuje příběh Roberta Domse, který v rámci svých obchodních cest po různých částech Evropy vyhledával originální piva (například v Čechách a ve Vídni) a ty nejlepší receptury přinášel do Lvova.

Nyní jsou k dostání v obchodech dvě značky: Robert Doms Bogemsky a Robert Doms Vidensky, připravuje se Robert Doms Mnichovsky.

Robert Doms

Pro vizuální identitu Cocoon Group zvolila vizuální styl tradičních pivních etiket v odstínech krémové a hnědé a pro odlišení typů piva pak barvy tmavězelenou a hnědočervenou. Významnou součástí identity značky jsou ilustrace ve stylu upomínajícím na romantické doby přelomu 19. a 20. století, které se objevují jak na krčkové etiketě, tak na propagačních materiálech.

-kch-