Time Warner díky HBO zvýšila čtvrtletní tržby

středa, 06. srpna 2014, 14:54 Aktuality, TV MediaGuru

Americké mediální společnosti Time Warner ve druhém čtvrtletí vzrostly tržby o tři procenta na 6,8 miliardy dolarů (zhruba 142 miliard Kč). K lepšímu výsledku jí pomohl zisk z placené televizní služby Home Box Office (HBO). Time Warner vlastní téměř poloviční podíl v majiteli tuzemské TV Nova a o její převzetí měl zájem mediální magnát Rupert Murdoch. Ten ale podle svého úterního vyjádření od nabídky odstoupil.

Firma uvedla, že čistý zisk z běžné činnosti jí za tři měsíce do konce června stoupl na 843 milionů dolarů z 698 milionů před rokem. Provozní zisk vzrostl o 13 procent na 1,6 miliardy dolarů.

K růstu tržeb přispěly placené televizní služby HBO, které slavily úspěch s hity jako je seriál Hra o trůny, a vysílací divize Turner Broadcasting System. Do ní patří televizní stanice jako je CNN, TNT nebo Cartoon Network.

Podnik rovněž potvrdil, že ze své organizační struktury ve druhém čtvrtletí oddělil vydavatelskou činnost Time. Z ní se stala samostatná firma a s jejími akciemi se v červnu začalo obchodovat na newyorské burze. Time Warner se na oddělení tohoto v současnosti největšího amerického vydavatele časopisů dohodl už loni, aby vydavatelská divize svými problémy nezatěžovala perspektivní aktivity v zábavě a televizním vysílání.

-čtk-